Atle och idégivare Barbro porträtterad i tidningen Arbetsliv

December 11, 2020

Njord Medtechs® produkt Atle är tillsammans med idégivare Barbro porträtterad i tidningen Arbetsliv, en tidning som ägs av Svenskt näringsliv, LO och PTK med syfte syfte att förmedla kunskap om hur man genom ett hälsofrämjande arbetsmiljöarbete kan skapa framgångsrika företag. Tidningen är rikstäckande och når ut till landets skyddsombud.

Artikeln går igenom innovationsresan som Barbro genomfört med syfte att adressera problematik kring röntgen där manuell patientförflyttning genomförs av fyra personer och ibland även fler, samt den belastningsproblematik det leder till.

"Jag ritade streckgubbar och så fick kollegorna visa med kryss var de hade ont. Det blev kryss på rygg, händer och armbågar. Sen funderade jag vidare på vad för slags hjälpmedel vi skulle kunna använda vid de horisontella förflyttningarna"

Av de två miljoner hon blev beviljad fick hon avsätta en del för att få jobba med sin idé på arbetstid. Hon betalade helt enkelt en del av sin arbetstid till sin arbetsgivare. Men det har också blivit oräkneliga oavlönade timmar med idén hemma vid köksbordet på kvällar och helger.

"Ibland har det känts som att jag slagit mig fram med en machete för att hitta vägarna i innovationsdjungeln. Alla organisationer borde ta vara på medarbetarnas idéer och se till att det finns någon att bolla med som kan se helheten" säger Barbro Cagner Bitr. Verksamhetschef Sahlgrenska Radiologi och Idégivare.

Läs Arbetsliv nummer 6 2020. Artikeln hittar ni från sida 13: https://dmweb.v-tab.se/webpages/Arbetsliv/ALIH-200006.html/DVL/reader.html

Läs hela artikeln digitalt via: https://www.prevent.se/arbetsliv/ovrigt/20202/hennes-uppfinning-blev-ett-riktigt-lyft/

Arbetsliv är Sveriges största arbetsmiljötidning som når ut till skyddsombud i respektive fackförbud. Tidningen ges ut at Prevet i samverkan med Arbetsmiljöverket. Tidningen ägs av Svenskt näringsliv, LO och PTK med syfte att förmedla kunskap om hur man genom ett hälsofrämjande arbetsmiljöarbete kan skapa framgångsrika företag med god arbetsmiljö.